Exit & Salg - Nye investorer 


Revideret model, taget fra Bennedsen, M & Meisner Nielsen, K., "Ejerledelse i Danmark, Rapport 4: Det Gode Ejerskifte", 2017, s.19.

Revideret model, taget fra Bennedsen, M & Meisner Nielsen, K., "Ejerledelse i Danmark, Rapport 4: Det Gode Ejerskifte", 2017, s.19.

Hvis din placering i ejerstrategi-kortet peger på, at din virksomhed har brug for nye investorer, kan det skyldes betydelige udfordringer ved det nuværende ejerskab. Nye investorer kan indlemmes uden ændringer i ledelsen, hvis der fortsat er stærke ejerresourcer i virksomheden. Det kan fx være for at få en kapitalindsprøjtning med henblik på fremtidig vækst, for at købe ikke-interesserede familiemedlemmers andele ud, sikre pension(erne) eller forberede virksomheden på et langsigtet salg. I den forbindelse er det for mange ejerledere et afgørende skridt i virksomhedens udvikling fx at sælge aktieposter. Det er desuden især vigtigt at forstå, hvem det er, der lukkes ind i ejerkredsen, og hvad de fremtidige fordele og potentielle problemer ved at udvide ejerskabet bliver.

Herunder følger et eksempel på en succesfuld udvidelse via nye investorer - med øget værdi, mere struktur på lederplan og global ekspansion som følge. 


Vindmølle med hardware fra Resolux

Vindmølle med hardware fra Resolux

Nye investorer – Resolux: Ejerleder skabte først værdi i sin virksomhed, da medinvestorer kom til

Ole Teglgaard, oprindelig socialpædagog, har udviklet sin virksomhed Resolux til en førende underleverandør i vindmølleindustrien. Men det var først efter en nedtur under finanskrisen, at han erkendte, at han måtte have andre investorer ind, som kunne hjælpe ham med at gøre virksomheden mere robust. I dag har han fået struktureret virksomheden bedre med mellemledere og global ekspansion. Det har været svært for ham at vænne sig til en professionel bestyrelse og afgive kompetencer til andre, men i dag er han glad for beslutningen. Virksomheden er blevet væsentlig mere værd og lettere at styre.

Læs hele historien her