Projekt "Vækst gennem ejerskifte"

Industriens Fond (opdrags- og bevillingsgiver), Center for Ejerledede Virksomheder og INSEAD har søsat forskningsprojektet "Vækst gennem ejerskifte" i danske ejerledede virksomheder. Projektets formål er at forbedre ejerskiftet i danske ejerledede virksomheder til gavn for virksomhedernes fortsatte drift og vækst 

Ejerledede virksomheder udgør næsten 80% af alle danske virksomheder. I løbet af det kommende årti står ca. 23.000 af de virksomheder over for ejerskifte i form af enten udvikling, overdragelse eller videresalg. Adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech, om situationens og projektets alvor: 

“I Danmark fandtes der ved projektets start ingen forskningsbaseret viden og konkrete værktøjer til at sikre det succesfulde ejerskifte. Tidligere forskning har vist, at 16.000 af ejerlederne er over 65 år, og en del af disse har endnu ikke overvejet hvilken exit-strategi, de skal benytte, når de om kort tid skal ejerskifte deres virksomhed”

Én af de absolut væsentligste byggesten i dansk erhvervsliv står således over for markante udfordringer. Projekt "Vækst gennem ejerskifte" skal via uddannelse, cases, anvendt forskning og nyeste litteratur omkring ejerledelse, være med til at hjælpe virksomhederne med at implementere det gode, effektive ejerskifte.

 

Forskningsrapporterne, som Ejerstrategi-kortet er baseret på, kan læses her:

 

Find os på LinkedIn og følg vores forskning, samt nyeste nyt inden for ejerledelse